MEDIA/BLOG


Leerlingen ROC Roermond bezoeken Britse begraafplaats in Nederweert

Donderdag 15 juni brachten de leerlingen van het ROC Roermond een bezoek aan de Britse begraafplaats in Nederweert. In de week voor Veteranendag marcheren MBO studenten met hun instructeurs van de opleiding Veiligheid en Vakmanschap (VeVa) voor onze helden. Een mars die in de omgeving van het eigen Regionale Opleiding Centrum wordt gelopen.

Lees meer »

ANZAC Day bij Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetery ANZAC Day bij Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetery 2023

In het bijzijn van de adoptanten, leden van de onderzoeksgroep en vier bestuursleden, namelijk fotograaf Paul Batenburg, ceremoniemeester Marcus Vankan en bestuursleden Jermain Nicolls en Peter Schreuders, die allen een poppy krans hebben gelegd bij het kruis van offer, vond een bescheiden herdenkingsdienst plaats. Vervolgens zijn de zeven relevante graven bezocht, waarbij de hoop werd uitgesproken dat de gesneuvelde militairen mogen rusten in vrede.

Lees meer »

Herdenking Britse begraafplaats Nederweert 2022

Onder een mooie herfstzon werd zaterdag 12 november de jaarlijkse traditionele herdenking gehouden. Deze vindt altijd plaats op de zaterdag het dichtstbij van 11 november, Remembrance Day in het Verenigde Koninkrijk en in de landen van het Gemenebest.

Lees meer »

Bezoek uit Essex in Nederweert

Op zondagmiddag 9 oktober om 13.30 uur ontvingen leden van de Stichting Adoptiegraven Nederweert John Gowlett en zijn vrouw Kathy op de Britse begraafplaats in Nederweert. De vader van John, was John Thomas Gowlett uit het Engelse Essex en soldaat bij de 1/5th Queens Royal Regiment. Hij behoorde tot de bevrijders van Susteren in januari 1945 waar hij op de 23ste zou sneuvelen bij Montfort en begraven op een tijdelijke militaire begraafplaats in Dieteren.

Lees meer »

Gezichten van Nederweert

De onderzoekers van de Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetery hebben vanaf de oprichting in februari 2020 intens onderzoek gedaan naar de achtergrond van deze soldaten en inmiddels 150 foto’s gevonden.

Lees meer »

Kranslegging Anzac Day Britse begraafplaats Nederweert

Anzac Day is in Australië en Nieuw-Zeeland de jaarlijkse officiële gedenkdag voor alle inwoners die aan oorlogen, conflicten en vredesmissies hebben deelgenomen. De gedenkdag vindt elk jaar op 25 april plaats. Op onze Britse begraafsplaats te Nederweert rusten de volgende zeven militairen van Anzac die sneuvelden tijdens de Tweede Wereldoorlog:

Lees meer »