LICHTJES OP OORLOGSGRAVEN


In Nederweert wordt sinds 2014 deelgenomen aan de nationale activiteit Lichtjes op Oorlogsgraven. Sinds 2021 wordt dit georganiseerd worden door de Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetary, in samenwerking met de gemeente Nederweert. Lichtjes op Oorlogsgraven vindt elk jaar plaats op 24 december op Kerstavond. De adoptanten zijn welkom vanaf 17:00 uur om een kaarsje aan te steken bij zijn of haar adoptiegraf. De kaarsen worden vooraf geplaatst door vrijwilligers van de stichting.

De overige kaarsen (voor zover nog nodig) worden uiterlijk om 19.00 uur aangestoken en zullen gedurende de Kerstnacht blijven branden. De doelstelling is en blijft dat we samen op Kerstavond bij elk graf een kaars laten branden.
 
Deelnemers wordt verzocht om de begraafplaats aan de achterzijde te verlaten. Neem a.u.b. zelf aansteker mee en volg de aanwijzingen van de organisatie ter plaatse en hou voldoende afstand.
 
Alvast fijne feestdagen.
 
Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetery


Overige informatie: 

  • Ben u geen adoptant en wilt u toch een kaarsje komen branden dit kan uiteraard u wordt dan verzocht tegen het einde van de activiteit te komen. 
  • Voorkom vergissingen en controleer voor af of u het juiste graf heeft.
  • U dient zelf een aansteker mee te nemen.
  • Mocht er een aangewezen route zijn dan wordt u verzocht deze te volgen, op aangeven van de leden van de stichting.
  • Stap niet tussen de graven door.

 

Wilt u onze stichting ondersteunen, alle donaties zijn welkom
Stichting Adoptiegraven Nederweert
NL66RABO0351322973
o.v.v. donatie