Herdenking Britse begraafplaats Nederweert 2022

Gepubliceerd op 14 november 2022 om 10:17


Onder een mooie herfstzon werd zaterdag 12 november de jaarlijkse traditionele herdenking gehouden. Deze vindt altijd plaats op de zaterdag het dichtstbij van 11 november, Remembrance Day in het Verenigde Koninkrijk en in de landen van het Gemenebest.

Herdenking Britse begraafplaats Nederweert

De organisatie lag dit jaar voor het eerst bij de Stichting Adoptiegraven Nederweert in samenwerking met de gemeente en ondersteuning van de Wapenbroeders afdeling Ospel. Ceremonieleider dit jaar was Peter William Schreuders bestuurslid van de stichting.

Traditioneel waren aanwezig de Banierwacht van de Wapenbroeders met dit jaar als aanvulling de standard bearer van de Royal British Legion, de bagpipers van Pipers Society Castle D´Aldenghoor uit Haelen, Zanggroep Milagri en Fanfare Concordia uit Leveroy, Scouting Nederweert. Speciale gasten waren dit jaar familieleden van de militairen die hier begraven liggen, de familie van Claude Mosley, Douglas Alexander Langham, John Redford en Andrew Hyde.Kranslegging
Burgemeester Birgit Op de Laak en wethouder Ten Kate legden een bloemstuk namens het gemeentebestuur, verder werden er kransen gelegd door de vertegenwoordiger van de ambassadeur van India in Den Haag, Deputy Chief of Mission, dhr Gince Kuruvilla Mattam, door Giovanni Timmermans namens de Royal British Legion Branch Holland, voorzitter Arie van der Lee en Jan Vossen namens bestuur en leden van de Wapenbroeders afdeling Ospel, Warrant officer Steve Kabulevu en Colonel Roderick Heatlie namens de Royal Army Medical Corps, Miss Pamela Flora namens Blesma Branch Germany, dhr. Peter Roufs en dhr. Fokko Meering namens Ontvangstcomité Britse bevrijders Maasbracht, Sylvia en Gino Sleven namens alle adoptanten, mevr. Josephine Korsten en dhr. Jermain Nicholls namens de Stichting Adoptiegraven Nederweert, President Arthur van Lieuwen en zijn echtgenote namens de America Europe Friendship Association, de heren Doug en Les Langham namens het Royal Scots Regiment en Serjeant Scot Langham namens de Royal Airforce Reserves.

Verder werden er in een kleine aanvullende kranslegging een krans gelegd bij het graf van Victoria Cross houder Eric Harden en Joseph William Foster door Warrant officer Steve Kabulevu en Colonel Roderick Heatlie namens de Royal Army Medical Corps en bij het graf van Harden door dhr. Peter Roufs en dhr. Fokko Meering namens Ontvangstcomité Britse bevrijders Maasbracht, namens Julie Harden zijn dochter.


Foto’s: Johan Horst & Nederweert24

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.