Bezoek aan Brits graf in Nederweert

Gepubliceerd op 28 mei 2022 om 10:50

Emotioneel bezoek aan Brits graf in Nederweert

Zaterdagmorgen 28 mei 2022 arriveerden om 10.15 uur speciale gasten van de Stichting Adoptiegraven Nederweert op de Britse begraafplaats aan de Mgr. Kreijelmansstraat in Nederweert. Na onderzoek legde Roel Rijks van Monument of Tolerance contact met het nichtje van William (Bill) Edward Hayes.

Elaine Parker en haar man David uit London brachten samen, in gezelschap van adoptant Mien Cuppens, haar familie en bestuursleden van de stichting een bezoek aan het graf van William. Zij waren zeer vereerd om familieleden van hem te ontmoeten en te begeleiden naar zijn graf. William kwam uit West Ham in Essex en maakte onderdeel uit van het 11th Medium Regiment Royal Artillery en overleed na een tragisch ongeluk met zijn vuurwapen bij Beijshof in Heythuysen op 22 november 1944 op 31-jarige leeftijd.

VlaggenprotocolWiel Mackus vertegenwoordigde de Bond van Wapenbroeders afdeling Ospel en voerde het vlaggenprotocol uit. Bagpiper Jeanine Stassen van Pipers Society Castle D’aldenghoor zorgde voor de muzikale omlijsting tijdens het voor de familie zeer emotionele bezoek. Na het bezoek werd het gezelschap ontvangen door leden van de Stichting Monument van Verdraagzaamheid voor een lunch, bloemenlegging bij het monument en een bezoek aan de locatie waar William overleed.

Foto's Wiel Mackus voor Stichting adoptiegraven Nederweert

Van links naar rechts: Elaine Parker, Mien Cuppens en David ParkerFoto’s: Stichting Adoptiegraven Nederweert

Google maps

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.