Lichtjes Op Oorlogsgraven 2021

Gepubliceerd op 1 januari 2022 om 14:29

https://www.ospel-actueel.nl/lichtjes-op-oorlogsgraven-nederweert-2021/

 

In Nederweert wordt sinds 2014 deelgenomen aan de nationale activiteit Lichtjes op Oorlogsgraven. Dit jaar zal dit voor het eerst georganiseerd worden door de Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetery, in samenwerking met de gemeente Nederweert. Lichtjes op Oorlogsgraven vindt elk jaar plaats op 24 december op Kerstavond, echter dienen wij dit jaar helaas opnieuw af te wijken van het gewenste programma i.v.m de huidige Covid-19 regelgeving. De adoptanten zijn welkom vanaf 14.30 uur om een kaarsje aan te steken bij zijn of haar adoptiegraf. De kaarsen worden vooraf geplaatst door vrijwilligers van de stichting.

Het laatste kaarsje zal aangestoken worden bij het adoptiegraf van burgemeester Birgit Op de Laak. Zij zal daarbij begeleid worden door een doedelzakspeler van The Pipers Society of Castle d’Aldenghoor. De overige kaarsen (voor zover nog nodig) worden uiterlijk om 17.00 uur aangestoken en zullen allemaal gedurende de Kerstnacht blijven branden. De doelstelling is en blijft dat we samen op Kerstavond bij elk graf een kaars laten branden ondanks de huidige situatie.

Deelnemers wordt verzocht om de begraafplaats aan de achterzijde te verlaten. Neem a.u.b. zelf aansteker mee en volg de aanwijzingen van de organisatie ter plaatse en hou voldoende afstand.

Alvast fijne feestdagen.

Stichting Adoptiegraven Nederweert War Cemetery

Wilt u onze stichting ondersteunen, alle donaties zijn welkom
Stichting Adoptiegraven Nederweert
NL66RABO0351322973
o.v.v. donatie

www.adoptiegravennederweert@gmail.com

Foto Johan Bloemers Photographics