Bezoek uit Essex in Nederweert

Gepubliceerd op 10 oktober 2022 om 10:13

Private John Thomas  Gowlett

1-5th Bn The Queen's Royal RegtOp zondagmiddag 9 oktober om 13.30 uur ontvingen leden van de Stichting Adoptiegraven Nederweert John Gowlett en zijn vrouw Kathy op de Britse begraafplaats in Nederweert. De vader van John, was John Thomas Gowlett uit het Engelse Essex en soldaat bij de 1/5th Queens Royal Regiment. Hij behoorde tot de bevrijders van Susteren in januari 1945 waar hij op de 23ste zou sneuvelen bij Montfort en begraven op een tijdelijke militaire begraafplaats in Dieteren.

Lees verder via www.deetere.com


Het bezoek ging een dag eerder vooraf aan een rondleiding in Dieteren en Montfort waar het echtpaar John en Kathy Gowlett begon aan een emotionele tour, georganiseerd door adoptant Paul Wolters en onderzoekers Henk Penders en Ron Mans.


Emotioneel bezoek

Na de bevrijding zou hij worden herbegraven op de Britse militaire begraafplaats in Nederweert. John en zijn tweelingzus Jacky waren twee jaar oud toen hun vader omkwam. Jacky kon dit keer helaas niet aanwezig zijn bij het bezoek. In 1997 bezochten zij en haar broer John het graf voor het eerst. Tijdens een korte ceremonie begeleidde Jeanine Stassen van Pipers society castle d’aldenghoor het echtpaar naar het graf voor een bloemlegging.Foto’s: Wiel Mackus voor Stg. Adoptiegraven Nederweert.