JOSEPH NEWTON BENNISON


Uit Correspondentie met het Nichtje van Joseph zijn we tot de volgende informatie gekomen 

Zijn ouders zijn na 1948 twee keer in Nederweert geweest om het graf te bezoeken dit is ook terug te zien in het oude  Adoptieregister.  We hebben echter niet kunnen achterhalen waar dat hij ongeveer is omgekomen omdat we in het registratie document een datum van 30 november 1945 zien, het het betreffende coördinaat correspondeert met de huidige locatie van de begraafplaats in Nederweert. .

 

Zijn Nichtje Sallie Fall schreef,

"Joe", zoals hij bekend stond, werd geboren in 1926 in Runswick, een dorp in North Yorkshire, als de jongste zoon van de heer en mevrouw TW Bennison.

Toen hij van school kwam, werkte hij in het familiebedrijf en toen hij 16 jaar oud was, werd hij lid van de Home Guard. Hij was een fervent sporter die vooral van voetbal en cricket hield. Op 18-jarige leeftijd trad hij toe tot het reguliere leger en was hij erg trots op zijn regiment, de Green Howards. Joe werd in oktober 1944 in het buitenland uitgezonden. Een maand later, op 26 november 1944, stierf hij aan zijn verwondingen in Blerick, Nederland

 In de periode dat Joseph sneuvelde en dit gekoppeld met de betreffende locatie kunnen we conclusie maken dat hij sneuvelde tijdens Operatie Nutcracker. Nutcracker had als doel om de periode november en december 1944 in Limburg (Nederland) Duitse troepen te verdrijven van het bruggenhoofd tussen de Peel en de Maas en het westelijke front te verleggen naar de Maas. De operatie duurde van 14 november 1944 tot 3 december 1944.

Het regiment waar Joseph op dat moment bij diende was onderdeel van 49e (West Riding) Infanteriedivisie ook wel de Polar bears genoemd (dit van wegen hun embleem  de gevechten in Noorwegen in 1940 en hun stationering in IJsland).NO DAY DAWNS NOR NIGHT COMES BUT WE THINK OF YOU, DEAR

Bron: http://8thriflebrigade.co.uk/members-of-the-bn/