Michael Pendrell Attwood

Afb. 1

Op 27 oktober 1944 om 06.15 uur gingen Duitse troepen de tegenaanval in. Het Duitse plan was om met meer dan 20.000 man de corridor te doorbreken die tijdens Market Garden was gecreëerd, het eerste doel was Asten. De Amerikaanse troepen die zich langs het kanaal hadden ingegraven, werden volledig verrast. Ter ondersteuning van de Duitse 9e Pantserdivisie staken Fallschirmjägers de Noordervaart over. Op 30 oktober gingen de 7e Amerikaanse Pantserdivisie en de 15e Schotse Infanterie Divisie in de tegenaanval. De A & B Compagnie van het 8e Battalion Royal Scots waren onder bevel gesteld bij de Glasgow Highlanders. Samen met 4 tanks hadden ze op 31 oktober de opdracht gekregen om de Dennedijkse Bossen te zuiveren, in de richting van Heitrak.

 

Soldaat Michael Attwood was een van de jongens die deze opdracht moest uitvoeren. Samen met zijn peloton en onder steund door 2 tanks bereikte ze het einde van de bosrand.  De vijand had zich inmiddels terug getrokken in de richting van Heitrak. Om 14:45u opende de Duitse Artillerie het vuur met Houwitsers, Nebelwerfers en Mortieren.

De Royal Scots zaten in gegraven echter bleek dat nog niet volledig te zijn geweest. 52 man raakte gewond of kwamen om het leven door dit bombardement. Michael Attwood werdt samen met Robert Browne, Thomas Gamsby, Sydney Lines, William Stewart en Ridley Richardson begraven in de Dennedijkse Bossen en op 21 Oktober 1946 verplaatst naar de Britse begraafplaats in Nederweert. Hij was geboren in Ilford Engeland in 1926 en sneuvelde op 31 Oktober 1944 in een bosperceel ergens in Brabant.

Michael Attwood
PDF – 1,1 MB 127 downloads

Afb.2

Afb. 3

Afb.4

Afb1: .........

Afb2: .....

Afb 3: .....

Afb 4: ...