Hugo Terence JamesTerence Hugo was formeel lid van de Royal Scots en diende bij No.6 Commando. Hij werd voor de landing in Normandië in de eerste lijn van reserve gehouden en kwam in Normandië aan op 9 juni 1944 hij werd geplaatst bij No.1 Troop No.6 Commando.

In de periode waar Terence Hugo sneuvelde was de eenheid actief op het eiland "Osen" (in de Britse documentatie ook wel Bell Island geheten vanwege de vorm). Een van de opdrachten was om een water oversteek uit te voeren met als doel het eiland en Merum te verkennen voor toekomstige acties. De activiteiten op "Osen" kostte het leven aan 25 Commando's en 27 man raakte gewond.

In de periode waar Terence Hugo sneuvelde was de eenheid actief op het eiland "Osen" (in de Britse documentatie ook wel Bell Island geheten vanwege de vorm). Een van de opdrachten was om een water oversteek uit te voeren met als doel het eiland en Merum te verkennen voor toekomstige acties. De activiteiten op "Osen" kostte het leven aan 25 Commando's en 27 man raakte gewond. Terence Hugo was kampioen boxen, hij de vertegenwoordigde de commando's in toernooien met een aantal overwinningen. Hij sneuvelde op 30 januari op 25-jarige leeftijd de zoon van Capt James William Hugo, Royal Artillery, and Grace Lily Hugo, of Lanark. Zijn ouders lieten de volgende inscriptie plaatsen op zijn grafsteen.

 

HE WAS STAUNCH TO THE END AND DIED IN THE CAUSE OF FREEDOM


Dagger
Afbeelding – 14,8 KB 40 downloads

Bron: commandoveterans.org/6commando.com